Maki- & tempura crossover
Sushiris - det vita guldet
Blanda alla ingredienser till risvinägerblandningen, värm sakta upp så att sockret löser sig & låt svalna
Koka sushiris enligt anvisning på förpackningen, låt svalna något & blanda i risvinägerblandningen samt vänd med en träslev
Ingredienser: 1 del risvinvinäger, 1 del mirinvin, rårörsocker & salt
Nori - sjögräs pressat till ark
Roll Me Up
Noriblad på bambumatta fylls förutom med ett lager sushiris kanske som här med lax, avocado, sparris, gurka & vårlök
Rulla ihop till en makirulle med hjälp av bambumattan, försegla med vatten & snurra ihop ändarna
Dip Me In
Doppa hastigt makirullen i tempurasmeten
Ingredienser: 2 1/2 dl bovetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 dl öl/vatten, "Spice Me Up" från S.Å.S & japansk soja
Fry Me Up
Fritera maki-/tempurarullen i 180-gradig frityrolja tills gyllene, plocka upp & låt droppa av på hushållspapper, skär i skivor med en vass kniv
Spice Me Up
Grymt smarrig krydda & dippsås från S.Å.S
Grymt smarrig krydda & dippsås från S.Å.S
Dip away