Wednesday, January 25, 2012

Happy New Dumpling

Dumplings firar in det kinesiska nyåret
Asiatisk crossover fyllning

Ingredienser: färs, vitlök, chili/spansk peppar, ingefära, sojasås, ketjap manis, vatten, galangal, bok choy, vårlök & limesaft

Hacka vitlök, chili/spansk peppar & ingefära och fräs tillsammans med färs

Tillsätt ketjap manis, japansk soja, en skvätt vatten & låt ett par skivor galangal koka med en stund

Lägg i fint skuren bok choy & vårlök, pressa över limesaft och låt koka ihop tills dess att vätskan kokat bort
Wontonplattor håller fyllningen på plats & ramar in det kinesiska nyåret

Lägg lite fyllning mitt på degplattan, vät kanterna med vatten, vik ihop till en trekant, låt ändarna mötas & vips har du ett litet degknyte

Låt dumplingarna försiktigt sjuda i rikligt med vatten smaksatt med buljong tills dess att pastadegen är genomkokt
Japanskinspirerad fyllning

Ingredienser: shiitakesvamp, japansk soja,  inlagd ingefära, vårlök, bladspenat & rostade svarta sesamfrön
Wontonplattor & rekvisita hittar du i din asiatiska butik
Dim sum med japanska smaker
Gott Nytt År!