Citron, rosmarin & kyckling i härlig pastakombination
Kycklingfilé deluxe från B Andersson Fågel & Vilt i Östermalms Saluhall
Låt kycklingen marinera i olivolja, citronsaft, rosmarin & krossade vitlöksklyftor
Gör skåror i skinnet, bryn i het panna & färdigstek i ugn tills innertemperaturen visar på 70 grader C & låt vila
Bryn champinjoner i torr het panna, tillsätt en skvätt Prà Soave DOC Classico från Ewine & låt fräsa ihop - ju högre kvalitet på vinet, desto bättre reslutat på maten
Koka pastan al dente i lättsaltat vatten tillsammans med en & annan kvist av rosmarin
Tillsätt till pastan 75 g smör, 1 dl vispad grädde, 75 g riven parmesanost, citronsaft, citronskal, havssalt, svartpeppar & de förstekta champinjonerna
Lägg upp & servera på de underbara faten Cera från Villeroy & Boch, som finns på Illums Bolighus
Besticken från Gense heter Tulpa & hittas även de i samma butik
Toppa med kycklingfilé i skivor, citronskal, rosmarin & några varv med svartpepparkvarnen.
Italienska Prà Soave DOC Classico från Ewine upphällt i glaset Difference Mature från Orrefors, som hittas hos Illums Bolighus, är det perfecta vinet i det perfekta glaset till denna anrättning