Bemötande/Personal/Service
En fantastiskt uppmärksam hovmästare med finess! En något ouppmärksam servis. +++
Miljö
Lite skramlig & en aning splittrad profil, gemytlig. +++
Menu
Husmanskost bistro-stil. Kött-, fisk- & vegetariskt lunchalternativ, som förrätt ingår en liten soppa med bröd - skönt att slippa brödkorgen! +++
Kvalitet
Ojämn, stundtals en pärla. (Prova desserterna kvällstid - de är toppen!) +++
Pris
Prisvärd affärslunch á 115:- inkl. förrätt. ++++
Kreativitet
Soppa som aptitretare ingår i lunchen & vin kan beställas per halvt glas. ++++
Toaletter
Okidoki, men gärna mer ljus - var är mitt läppstift! +++
Publik/Gäster
Allmän business ++++
Allmänt omdöme
Ett gott alternativ till storebröderna närmre Stureplan. +++
Antal +
30 av 45
Wednesday, August 31, 2011
Cauliflower Power
Orange blomkåls power...
... blir gul flower power soppa
Ingredienser: gul lök, vitlök, blomkål, orange/gul paprika, grönsaksbuljong, citron, vitt vin/matlagningsvin, lagerblad, paprikakrydda, gurkmeja, (grädde), vitpeppar & salt
Sautera löken, tillsätt resterande ingredienser utom den eventuella grädden samt salt & peppar, låt koka mjukt, tag bort lagerbladet, mixa slät, smaka av med resterande ingredienser & dekorera med blomsterkrydda samt gräslök
Solenergi - Here we come!
Tuesday, August 30, 2011
Artichoke Divine
Kronärtskocka - ett naturens under
Doppa bladen i smält smör eller senapshonungsvinaigrette
Ingredienser Senapshonungsvinaigrette: dijonsenap, citronsaft, vinäger, olivolja, salt & vitpeppar
Färdigkokt!
Sunday, August 28, 2011
Crayfish in a Pod
Kräfta - Du Älskade
Krondill - Du Vackra
Ingredienser Pajdeg: 100 g smör, 3 dl mjöl, en nypa salt & 2 msk kallt vatten
Ingredienser Fyllning: gul lök, kräftstjärtar, citron, dill, västerbottenost, paprikapulver, salt & vitpeppar
Ingredienser Äggstanning: 3 ägg, 3 dl mjölk, salt & peppar
180 grader C
Á table
Friday, August 26, 2011
Pear Undressed
Dress me!
Dressing...
All dolled up!
Ingredienser vaniljinkokta päron: päron - fasta i köttet, citron, vatten, råsocker & vaniljstång
Skala päron, lägg i vattenbad med citron, koka upp sockerlagen, låt päronen koka mjuka
Servera med rostade pecannötter, vaniljglass & lönnsirap
Thursday, August 25, 2011
Asparagus - Spread Some Lovin'
Rosta pinjenöt & bruschetta, förväll sparris kort & stek/grilla hastigt i panna
Olivolja, citron, flingsalt & citronpeppar
Olivolja, citron, flingsalt & citronpeppar
En mer minimalistisk variant härligheter |
Wednesday, August 24, 2011
Cooking Sense @ Riche Frukost, Stockholm
Bemötande/Personal/Service
Vänligt bemötande av en hovmästare med glatt morgonhumör ++++
Miljö
Klassisk w/ a twist, ingen musik ++++
Menu
Stor valfrihet ++++
Kvalitet
Expressmeny. Kaffe/Te: generöst med olika alternativ, den laktosfria mjölken var dock slut. Smörgåsfrallla: torr komposition - alltför mycket bröd i relation till pålägg, mjöligt bröd - lämnar mjölrester kring munnen, grovt skuren skinka - lämnar röd färg kring munnen, generöst med grönsaker, vego alternativ fixas á la minute om så efterfrågas. Apelsinjuice: färskpressad, dock något smaklös. Vattenglas utplacerade på borden, inget vatten serverades dock utan att fråga. +++
Pris
Generös prissättning om 69 kronor för Expressmenyn innefattande ett glas färskpressad apelsinjuice, kaffe eller te samt frukostfralla. Á la carten något dyr. +++
Kreativitet
Kul initiativ med frukostmeny ++++
Toaletter
Rent & snyggt, även efter nattens festligheter ++++
Publik/Gäster
Business, ej barn ++++
Allmänt omdöme
Perfekt mötesplats för frukostbusinessmöte, trevlig & professionell personal, medioker expressmeny med uppåtsträvan +++
Antal +
33 av 45
Vänligt bemötande av en hovmästare med glatt morgonhumör ++++
Miljö
Klassisk w/ a twist, ingen musik ++++
Menu
Stor valfrihet ++++
Kvalitet
Expressmeny. Kaffe/Te: generöst med olika alternativ, den laktosfria mjölken var dock slut. Smörgåsfrallla: torr komposition - alltför mycket bröd i relation till pålägg, mjöligt bröd - lämnar mjölrester kring munnen, grovt skuren skinka - lämnar röd färg kring munnen, generöst med grönsaker, vego alternativ fixas á la minute om så efterfrågas. Apelsinjuice: färskpressad, dock något smaklös. Vattenglas utplacerade på borden, inget vatten serverades dock utan att fråga. +++
Pris
Generös prissättning om 69 kronor för Expressmenyn innefattande ett glas färskpressad apelsinjuice, kaffe eller te samt frukostfralla. Á la carten något dyr. +++
Kreativitet
Kul initiativ med frukostmeny ++++
Toaletter
Rent & snyggt, även efter nattens festligheter ++++
Publik/Gäster
Business, ej barn ++++
Allmänt omdöme
Perfekt mötesplats för frukostbusinessmöte, trevlig & professionell personal, medioker expressmeny med uppåtsträvan +++
Antal +
33 av 45
Tuesday, August 23, 2011
Pimp My Pasta
Monday, August 22, 2011
Crayfish - Yahoo
Sensommarslurp - Yahoo |
Kuvertbröd med dill - det ena ej det andra likt Ingredienser: 25 g jäst, 1 msk flingsalt, 1 msk honung, 5 dl mjölk, 1 dl vatten, dill, 1 dl rågmjöl & vetemjöl |
Degen ska vara ganska lös, jäsa i 1½ timme, stjälpas ut på mjölat bord, skäras i bitar & gräddas i 225 grader C
Romanesco - Calling Earth
Sunday, August 21, 2011
Blue, Bleu, Don't be Blue - Be Berry
Blåbärspannkaka i ugn med allsköns godsaker Blåbärssylt, pecannöt, maple syrup, blåbär, florsocker & vaniljpulver Ingredienser: 2 ägg, 4 dl mjölk, 1 nypa flingsalt, 2 dl mjöl, kardemumma & vaniljpulver 225 grader C |
Oh, Bleu |
Pecannöt, den lenaste nöt |
Den rökta smaken av bacon förhöjer upplevelsen, här en vegetarisk variant |
Saturday, August 20, 2011
Langoustine Onboard
Ingredienser: havskräfta, gul lök, purjolök, fänkål, vitlöksklyftor, jalapeno, lime, olivolja & flingsalt |
Jalapenogrillad havskräfta med saffranskokt potatis & jalapenomuffins |
Ship Ahoy, Langoustine
Friday, August 19, 2011
Fondant d'Amour
Chokladfondant med jordgubbscoulis, jordgubbar med passionsfrukt & vaniljpulver serverad med vaniljglass
Ingredienser: 75 g smör, 100 g mörk choklad, 2 ägg & 3 msk socker
Smält smöret, bryt ner chokladen, vispa ägg & socker poröst, blanda, stjälp i smörade portionsformar & grädda i 175 grader C tills dess att fondanten har ett fast hölje men fortfarande är kladdig inuti.
I scream, we all scream - get outta here!
Thursday, August 18, 2011
Focaccia Bombastic
Ingredienser deg: 25 g jäst, 1 msk honung, 1 msk flingsalt, ½ dl olivolja, 3 dl vatten & 7 dl vetemjöl special |
Ingredienser fyllning: soltorkad tomat, oliver, mozarellaost, tomat, pinjenöt, parmesanost, basilika & flingsalt
Grädda mig! |
Focaccia Bomber och Granater |
Wednesday, August 17, 2011
Summer's Still Cooking
Sensommarens vaxbönor Underbart goda hastigt förvällda, slungade med smör, kryddade med salt & peppar Easy living á la Moderne |
Tuesday, August 16, 2011
Color Me Orange
Morot & ingefära i glas |
Tillsätt gärna en skvätt hälsofrämjande linfröolja eller annan Omega 3-fettsyra, fett binder nyttigheterna så att kroppens upptag förbättras.Tycker du ej om smaken, kan du maskera den med någon variant av grädde.
Monday, August 15, 2011
Salsa, Mi Corazón
Salsa Roja Fresca |
Ingredienser: tomat, paprika, gul lök, vitlök, jalapeno, spanskpeppar/cayennepeppar, olivolja, lime, paprikapulver , koriander, spiskummin, färsk koriander & salt Skålla tomaterna, skär bort stammen & skär i bitar, mixa tillsammans med paprika. Finhacka lök, vitlök, jalapeno & spansk-/cayennepeppar - blanda med tomatsalsan tillsammans med olivolja, lime, paprika- & koriander, spiskummin, färsk koriander & salt |
Cayennepeppar, Min Sköna |
Salsa - en kryddstark allroundsås full av nyttigheter Dipp, salladsdressing, sås till grillat... Your Choice! |
Sunday, August 14, 2011
Soccer - Let's Go Dogs
B&B - Bulgur & Blueberries
Saturday, August 13, 2011
Veggies - U Make My Heart Sing
Sydeuropa möter nordafrika möter mellanöstern möter sydamerika möter dig & mig - världsmedborgare |
Den gyllene medelvägen - soppa & gryta i ett Ingredienser: olivolja, spiskummin, koriander, cayennepeppar, vitlöksklyftor, gul lök, morot, gul & röd paprika, Hornuddens zucchini, skållad tomat, grönsaksbuljong, tomatpurè, citron, balsamico, kikärter, bladpersilja, salt & peppar Bulgur seals the deal |
Friday, August 12, 2011
Thursday, August 11, 2011
Pesto Omelette - Say Cheese
Omelett - lätt som en plätt Ingredienser: olivolja, gul lök, ägg, riven parmesan- & pecorinost, ruccola, basilika, pesto, salt & peppar Stek löken i olivolja, vispa äggen fluffiga och tillsätt riven parmesan & pecorino samt strimlad ruccola & basilika, stjälp i äggstanningen & grädda Ringla en dressing gjord på pesto & olivolja över den färdiggräddade omeletten, kanske strö över rostad pinjenöt, salta & peppra |
Juice It Up
Wednesday, August 10, 2011
Comforting Mushroom Risotto
Svamprisotto - len smak av skog |
Ingredienser: olivolja, schalottenlök, svamp, risottoris, vitt vin, svampfond eller annan fond, timjan, vatten, smör & parmesanost
Fräs lök & svamp i olivolja, tillsätt vin & låt koka in, addera fonden & späd undan för undan med vatten, rör hela tiden, blanda ned smör & riven parmesan då riset är så al dente som just du vill ha det
Subscribe to:
Posts (Atom)