Marinerad fläskotlett med kinesisk six-spice-glaze tillsammans med ugnsrostat grönt, kumquat & vattenkrasse
Placera en kronkotlettrad med svålen nedåt i en långpanna fylld med vatten, mörkt öl, kinesisk six-spice-krydda från
Herbaria (kanel, vanilj, långpeppar, kryddnejlika, stjärnanis & fänkål), fänkålsfrö & havssalt
Låt koka i 165-gradig ugn 10-15 minuter, tag ut & låt svalna något
Gnid in kronkotlettraden med
Herbarias kinesiska six-spice-krydda, fänkålsfrö & havssalt
Plasta in & låt vila i kylskåp minst ett dygn, stek därefter i 165-gradig ugn tills dess att innertemperaturen uppnår 70 grader C, låt svalna något & pensla med glaze
Skapa en glaze genom att låta mörkt öl, mörk sirap, råsocker, långpeppar, fänkålsfrö, stjärnanis,
Herbarias kinesiska six-spice-krydda & havssalt koka ihop
Grilla den glaze-penslade kronkotlettraden i 225 grader C tills den fått god färg
Skär kronkotlettraden till fläskkotletter i tjocka skivor, låt benet sitta kvar
Marinerat, långkokt & hastigt grillat ger en mör, saftig & smakrik kotlett
Härliga tillbehör ger smak- & färgglädje
Ingredienser: fänkål, brysselkål, pak choy, vårlök, kumquats &vattenkrasse
Ugnsrosta med olivolja, fänkålsfrö & havssalt hastigt fänkål, något förvälld brysselkål, pak choy & vårlök
Utblandad med lite olivolja blir glazen en utmärkt dressing
Kumquats & vattenkrasse förgyller tallriken