Wednesday, April 4, 2012

Pork Chop Crown, Chinese

Marinerad fläskotlett med kinesisk six-spice-glaze tillsammans med ugnsrostat grönt, kumquat & vattenkrasse
Duroc kött är ett saftigt griskött med fantastisk marmorering och hittas hos Willy Ohlssons Eftr. i Östermalms Saluhall

Placera en kronkotlettrad med svålen nedåt i en långpanna fylld med vatten, mörkt öl, kinesisk six-spice-krydda från Herbaria (kanel, vanilj, långpeppar, kryddnejlika, stjärnanis & fänkål), fänkålsfrö & havssalt

Låt koka i 165-gradig ugn 10-15 minuter, tag ut & låt svalna något
Gnid in kronkotlettraden med Herbarias kinesiska six-spice-krydda, fänkålsfrö & havssalt

Plasta in & låt vila i kylskåp minst ett dygn, stek därefter i 165-gradig ugn tills dess att innertemperaturen uppnår 70 grader C, låt svalna något & pensla med glaze
Skapa en glaze genom att låta mörkt öl, mörk sirap, råsocker, långpeppar, fänkålsfrö, stjärnanis, Herbarias kinesiska six-spice-krydda & havssalt koka ihop
Grilla den glaze-penslade kronkotlettraden i 225 grader C tills den fått god färg

Skär kronkotlettraden till fläskkotletter i tjocka skivor, låt benet sitta kvar
Marinerat, långkokt & hastigt grillat ger en mör, saftig & smakrik kotlett
Härliga tillbehör ger smak- & färgglädje

Ingredienser: fänkål, brysselkål, pak choy, vårlök, kumquats &vattenkrasse
Ugnsrosta med olivolja, fänkålsfrö & havssalt hastigt fänkål, något förvälld brysselkål, pak choy & vårlök
Utblandad med lite olivolja blir glazen en utmärkt dressing

Kumquats & vattenkrasse förgyller tallriken