Friday, September 30, 2011

Chlorophyll Pesto

Härligt grön pesto classico
god på bruschetta
liksom i pasta med massor av nymalen svartpeppar
Ingredienser: rostad pinjenöt, vitlök, pecorino, basilika & olivolja

Thursday, September 29, 2011

Sauce It Up

Sås...

Såser: japansk soja, "It's a Secret" & "Spice Me Up"
med tempura gjord på zucchini, lök, paprika, jalapeno, spansk peppar & räkor...

Ingredienser frityrsmet: 1 1/2 dl vetemjöl, 1 dl stärkelsemjöl, 2 tsk bakpulver, öl & salt

Blanda mjöl & bakpulver, tillsätt öl och vispa till tunn pannkakssmet, salta och låt stå 1 timme

Doppa grönsaker & räkor i smeten, fritera små mängder i taget i rikligt med frityrolja på 180 grader C tills gyllene och låt rinna av på papper
med sås från S.Å.S



Wednesday, September 28, 2011

Endive Goes Roquefort

Endive & äpple med roquefortost, rostad valnöt & vattenkrasse

Ingredienser roquefortostdressing: roquefortost, lätt crème fraîche, worcestershiresås, svartpeppar & salt

Mix up & serve!

Tuesday, September 27, 2011

Ring Onion Ring

Ingredienser frityrsmet: 1 1/2 dl vetemjöl, 1 dl stärkelsemjöl, 2 tsk bakpulver, öl & salt

Blanda mjöl & bakpulver, tillsätt öl och vispa till tunn pannkakssmet, salta och låt stå 1 timme

Skär lök i ringar, doppa i smeten & fritera i små mängder åt gången i rikligt med frityrolja på 180 grader C tills gyllene och låt rinna av på papper


Monday, September 26, 2011

Fruit- & Berry Jump Start

Ingredienser: filead apelsin, skållad nektarin, passionsfrukt, jordgubb, pecannöt & grekisk yoghurt med vaniljpulver & honung

Sunday, September 25, 2011

Make Room 4 Mushroom

Gruyèregratinerade crêpes med skogschaminjon
Ingredienser smet: 1 dl vetemjöl, 1 dl bovetemjöl, 4 dl mjölk, 4 ägg, smält smör & salt

Vispa mjöl & halva mängden mjölk till en slät smet, vispa ner resterande ingredienser & stek till crêpes

Ingredienser fyllning: smör, schalottenlök, vitlök, skogschampinjoner, timjan, persilja, grädde, vitt vin/matlagningsvin, balsamico, soja, redning, svartpeppar & salt

Stek, låt puttra & red till lagom konsistens

Saturday, September 24, 2011

Lemon Pop

Gammaldags sockerkaka med en poppy seed twist
Gyllene citroner värmer sinnet
Blåskiftande vallmofrön överraskar
Ingredienser: 2 ägg, 1 1/2 dl rörsocker, 1 dl grädde, 1 dl crème fraîche, vaniljpulver, citronskal, citronsaft, vallmofrön, 1 tsk bakpulver, 2 1/2 dl mjöl

Smöra & bröa en sockerkaksform, vispa ägg & socker pösigt, tillsätt resterande ingredienser varav mjöl & bakpulver sist, grädda i 160 grader C

Friday, September 23, 2011

March On, Minestrone


Värmande & kraftgivande Minestrone


Färgglädje!

Ingredienser: olivolja, gul lök, purjolök, vitlök, spansk peppar, morot, palsternacka, röd paprika, zucchini, buljong, vitt vin/matlagningsvin, citron, tomatpuré, vitpepparkorn, lagerblad, timjan, basilika, risoni eller annan liten pasta, vita bönor, salt & peppar


Timjan, min kärlek


Minestrone toppad med pesto

Juice It Up w/ Art

Orange - a lovely color

Thursday, September 22, 2011

Earth + Water = Heavenly

Len vit sparris mot fyllig krämig räksås
Räkskal blir fond

Ingredienser: räkskal, räkskal från rökta räkor, gul lök (inkl. blast), purjolök, morot, fänkål, dillkvistar, tomatpuré, vitt vin, cognac, vatten, lagerblad & vitpepparkorn

Rosta räkskal & grönsaker 20 minuter i 250 grader C. Häll över i gryta & låt koka 20 minuter. Sila av & reducera.
Sparris - både skör & tålig

Skala stjälkarna & sjud i lättsaltat vatten
Himmelskt!

Ingredienser räksås: räkfond, smör, grädde, vitpeppar & salt

Kisses of Sunshine

Puss!

Ingredienser: apelsin, nektarin, passionsfrukt & vaniljpulver

Wednesday, September 21, 2011

Rowdy Asparagus

Egensinnig sparris
Ädelt Lagerblad
Sparrissoppa med gruyèretoast

Ingredienser: schalottenlök, olivolja, buljong, vitt vin/matlagningsvin, lagerblad, grädde, salt & peppar

Tuesday, September 20, 2011

Speak Greek, Halloumi

Halloumi ger sommarkänsla

Ingredienser: halloumi, citron, persilja, olivolja & svartpeppar

Monday, September 19, 2011

Chocolate Cake's Da Bomb


Kladdkaka á la choklad-koma

Ingredienser: 150 gr smör, 100 gr mörk choklad, 2 dl socker, 2 ägg, 2 msk dadelsirap, vaniljpulver, kanel, cayennepeppar, 1 dl kakao, 2 dl mjöl & bakplåtspapper eller ströbröd

Smält smör & choklad. Smöra & fodra en springform med bakplåtspapper alternativt täck den med ströbröd. Vispa ägg & socker, blanda i övriga ingredienser varav mjölet sist. Grädda längst ned på 200 grader C.

Sunday, September 18, 2011

Potato , You Hot Potato

Potatisgratäng extraordinaire

Ingredienser: grädde, potatis, purjolök, vitlök, lagerblad, timjan, vitpeppar & salt

Koka skivad potatis mjuk i gräddblandningen tills mjuk. Lägg i form, toppa med ost & gratinera.
Hängmörad entrecôte
Vitlökssmör med örter

Ingredienser: smör, vitlök, salt, persilja & timjan
Vego Style

Friday, September 16, 2011

Nothing Beats Beets

Timjansdoftande rödbetstimbal med honungsglaserad rödlök & grillad Chèvre
Härliga rödbeta - en sådan livskraft
Tunt skivad livskraft kokas mjuk
Honungsglaze - lika god med Chèvre som med skivad rödlök

Ingredienser glaze: honung, citron, salt, svartpeppar & timjan
Honungsglaserad Chèvre klar för grillning
Rödbeta, Chèvre & honungsmarinerad rödlök - the perfect match

Honungsglaze - med olivolja blir den en dressing

Thursday, September 15, 2011

Plump Purple Plums

Snack time - plommonkompott med valnöt & keso
Plommon vackert skiftande i nyanser av lila...
blir ljuvlig vaniljdoftande kompott

Ingredienser: plommon, vatten, socker, citronsaft, vaniljstång & pektin
Vaniljglass med pecannöt & plommonkompott med vanilj

Wednesday, September 14, 2011

Long Maize - Sweet as Corn

Guldgul majskolv förgyller
Mixa & sila till soppa

Ingredienser: olivolja, gul lök, vitlök, jalapeno, majskorn, vitt vin/matlagningsvin, buljong, grädde, koriander & salt
Ät som det är med smör, svartpeppar & flingsalt - kladdigt gott

Förkokt majskolv grillas i ugn tillsammans med jalapeno & vitlök

Tuesday, September 13, 2011

Onion United

Värmande gratinerad fransk löksoppa
Ingredienser: olivolja, smör, gul lök, purjolök, vitlök, potatis, socker, vitt vin/matlagningsvin, buljong, lagerblad, timjan & vitpeppar

Skiva lök & potatis tunt. Fräs i olivolja & smör. Tillsätt socker och låt karamelliseras. Häll på vin/matlagningsvin & buljong och låt puttra tillsammans med lagerblad & timjan tills allt är mjukt. Krydda med vitpeppar & salt.
Toppa med lätt rostade skivor av baguette & riven gruyèreost

Gratinera i ugn 200 grader C