Wednesday, August 31, 2011

Cooking Sense was @ Mvseet Lunch, Stockholm

Bemötande/Personal/Service
En fantastiskt uppmärksam hovmästare med finess! En något ouppmärksam servis.  +++

Miljö
Lite skramlig & en aning splittrad profil, gemytlig.  +++

Menu
Husmanskost bistro-stil. Kött-, fisk- & vegetariskt lunchalternativ, som förrätt ingår en liten soppa med bröd - skönt att slippa brödkorgen!   +++

Kvalitet
Ojämn, stundtals en pärla. (Prova desserterna kvällstid - de är toppen!)  +++

Pris
Prisvärd affärslunch á 115:- inkl. förrätt.  ++++

Kreativitet
Soppa som aptitretare ingår i lunchen & vin kan beställas per halvt glas.  ++++

Toaletter
Okidoki, men gärna mer ljus - var är mitt läppstift!  +++

Publik/Gäster
Allmän business  ++++

Allmänt omdöme
Ett gott alternativ till storebröderna närmre Stureplan.  +++

Antal +
30 av 45

Cauliflower Power

Orange blomkåls power...
... blir gul flower power soppa

Ingredienser: gul lök, vitlök, blomkål, orange/gul paprika, grönsaksbuljong, citron, vitt vin/matlagningsvin, lagerblad, paprikakrydda, gurkmeja, (grädde), vitpeppar & salt

Sautera löken, tillsätt resterande ingredienser utom den eventuella grädden samt salt & peppar, låt koka mjukt, tag bort lagerbladet, mixa slät, smaka av med resterande ingredienser & dekorera med blomsterkrydda samt gräslök

Solenergi - Here we come!

Tuesday, August 30, 2011

Artichoke Divine

Kronärtskocka - ett naturens under
Doppa bladen i smält smör eller senapshonungsvinaigrette

Ingredienser Senapshonungsvinaigrette: dijonsenap, citronsaft, vinäger, olivolja, salt & vitpeppar
Färdigkokt!

Sunday, August 28, 2011

Crayfish in a Pod

Kräfta - Du Älskade
Krondill - Du Vackra
Ingredienser Pajdeg: 100 g smör, 3 dl mjöl, en nypa salt & 2 msk kallt vatten

Ingredienser Fyllning: gul lök, kräftstjärtar, citron, dill, västerbottenost, paprikapulver, salt & vitpeppar

Ingredienser Äggstanning: 3 ägg, 3 dl mjölk, salt & peppar

180 grader C
Á table

Friday, August 26, 2011

Pear Undressed

Dress me!
Dressing...
All dolled up!

Ingredienser vaniljinkokta päron:  päron - fasta i köttet, citron, vatten, råsocker & vaniljstång

Skala päron, lägg i vattenbad med citron, koka upp sockerlagen, låt päronen koka mjuka

Servera med rostade pecannötter, vaniljglass & lönnsirap

Thursday, August 25, 2011

Asparagus - Spread Some Lovin'


Rosta pinjenöt & bruschetta, förväll sparris kort & stek/grilla hastigt i panna

Olivolja, citron, flingsalt & citronpeppar
En mer minimalistisk variant härligheter

Wednesday, August 24, 2011

Cooking Sense @ Riche Frukost, Stockholm

Bemötande/Personal/Service
Vänligt bemötande av en hovmästare med glatt morgonhumör  ++++

Miljö
Klassisk w/ a twist, ingen musik  ++++

Menu
Stor valfrihet  ++++

Kvalitet
Expressmeny. Kaffe/Te: generöst med olika alternativ, den laktosfria mjölken var dock slut. Smörgåsfrallla: torr komposition - alltför mycket bröd i relation till pålägg, mjöligt bröd - lämnar mjölrester kring munnen, grovt skuren skinka - lämnar röd färg kring munnen, generöst med grönsaker, vego alternativ fixas á la minute om så efterfrågas. Apelsinjuice: färskpressad, dock något smaklös. Vattenglas utplacerade på borden, inget vatten serverades dock utan att fråga.  +++

Pris
Generös prissättning om 69 kronor för Expressmenyn innefattande ett glas färskpressad apelsinjuice, kaffe eller te samt frukostfralla. Á la carten något dyr.  +++

Kreativitet
Kul initiativ med frukostmeny  ++++

Toaletter
Rent & snyggt, även efter nattens festligheter  ++++

Publik/Gäster
Business, ej barn  ++++

Allmänt omdöme
Perfekt mötesplats för frukostbusinessmöte, trevlig & professionell personal, medioker expressmeny med uppåtsträvan  +++

Antal +
33 av 45



Tuesday, August 23, 2011

Pimp My Pasta

Solmoget

Ingredienser Tomatsås: olivolja, gul lök, vitlök, tomater, vitt vin, citron, basilika, flingsalt & svartpeppar
The more the merrier
Rikligt med basilika & parmesanost

Monday, August 22, 2011

Crayfish - Yahoo

Sensommarslurp - Yahoo
Kuvertbröd med dill - det ena ej det andra likt

 Ingredienser: 25 g jäst, 1 msk flingsalt, 1 msk honung, 5 dl mjölk, 1 dl vatten, dill, 1 dl rågmjöl & vetemjöl
Degen ska vara ganska lös, jäsa i 1½ timme, stjälpas ut på mjölat bord, skäras i bitar & gräddas i 225 grader C
Romanesco - Calling Earth
Kräftyra med lätt förvälld/ångad romanesco tillsammans med majonnäs blandad med dill & citron

Sunday, August 21, 2011

Blue, Bleu, Don't be Blue - Be Berry

Blåbärspannkaka i ugn med allsköns godsaker

Blåbärssylt, pecannöt, maple syrup, blåbär, florsocker & vaniljpulver

Ingredienser: 2 ägg, 4 dl mjölk, 1 nypa flingsalt, 2 dl mjöl, kardemumma & vaniljpulver

225 grader C
Oh, Bleu
Pecannöt, den lenaste nöt
Den rökta smaken av bacon förhöjer upplevelsen, här en vegetarisk variant

Saturday, August 20, 2011

Langoustine Onboard

Ingredienser: havskräfta, gul lök, purjolök, fänkål, vitlöksklyftor, jalapeno, lime, olivolja & flingsalt
Jalapenogrillad havskräfta med saffranskokt potatis & jalapenomuffins

Ship Ahoy, Langoustine

En havets läckerhet au gratin

Ingredienser. havskräfta, smör, parmesanost, vitlök, citron, timjan, flingsalt & svartpeppar

Helgen är räddad!
Du underbart naturliga obesprutade citron
Inga sura miner här inte!

Friday, August 19, 2011

Fondant d'Amour

Chokladfondant med jordgubbscoulis, jordgubbar med passionsfrukt & vaniljpulver serverad med vaniljglass
Ingredienser: 75 g smör, 100 g mörk choklad, 2 ägg & 3 msk socker

Smält smöret, bryt ner chokladen, vispa ägg & socker poröst, blanda, stjälp i smörade portionsformar & grädda i 175 grader C tills dess att fondanten har ett fast hölje men fortfarande är kladdig inuti.
I scream, we all scream - get outta here!


Thursday, August 18, 2011

Focaccia Bombastic

Ingredienser deg: 25 g jäst, 1 msk honung, 1 msk flingsalt, ½ dl olivolja, 3 dl vatten & 7 dl vetemjöl special
Ingredienser fyllning: soltorkad tomat, oliver, mozarellaost, tomat, pinjenöt, parmesanost, basilika & flingsalt

Grädda mig!
 Focaccia Bomber och Granater

Wednesday, August 17, 2011

Summer's Still Cooking



Sensommarens vaxbönor

Underbart goda hastigt förvällda, slungade med smör, kryddade med salt & peppar

Easy living á la Moderne

Tuesday, August 16, 2011

Color Me Orange

Morot & ingefära i glas
Tillsätt gärna en skvätt hälsofrämjande linfröolja eller annan Omega 3-fettsyra, fett binder nyttigheterna så att kroppens upptag förbättras.Tycker du ej om smaken, kan du maskera den med någon variant av grädde.

Monday, August 15, 2011

Salsa, Mi Corazón

Salsa Roja Fresca
Ingredienser: tomat, paprika, gul lök, vitlök, jalapeno, spanskpeppar/cayennepeppar, olivolja, lime, paprikapulver , koriander, spiskummin, färsk koriander & salt


Skålla tomaterna, skär bort stammen & skär i bitar, mixa tillsammans med paprika. Finhacka lök, vitlök, jalapeno & spansk-/cayennepeppar - blanda med tomatsalsan tillsammans med olivolja, lime, paprika- & koriander, spiskummin, färsk koriander & salt
Cayennepeppar, Min Sköna
Salsa - en kryddstark allroundsås full av nyttigheter

Dipp, salladsdressing, sås till grillat...
Your Choice!

Sunday, August 14, 2011

Soccer - Let's Go Dogs

Coleslaw


Ingredienser: vit- & rödkål, äpple, rödlök, majonnäs, dijonsenap, citron, kummin, råsocker, salt & peppar
Korv i tunnbröd med kokt potatis & coleslaw
Tillbehör enligt tycke & smak
It's a wrap!

B&B - Bulgur & Blueberries

Bulgur som gröt

Ingredienser: fullkornsbulgur, blåbärssylt, skivad frukt, valnöt & honung
Blåbär med smak av skog & mark upphettas försiktigt tillsammans med råsocker & stevia, vaniljkorn & en skvätt citronsaft

Saturday, August 13, 2011

Veggies - U Make My Heart Sing

Sydeuropa möter nordafrika möter mellanöstern möter sydamerika  möter dig & mig - världsmedborgare

Den gyllene medelvägen - soppa & gryta i ett


Ingredienser: olivolja, spiskummin, koriander, cayennepeppar, vitlöksklyftor, gul lök, morot, gul & röd paprika, Hornuddens zucchini, skållad tomat, grönsaksbuljong, tomatpurè, citron, balsamico, kikärter, bladpersilja, salt & peppar


Bulgur seals the deal

Friday, August 12, 2011

Chèvre Truffle Honey Munchy

Fromage de Chèvre med ringlande tryffelhonung & svartpeppar

Thursday, August 11, 2011

Pesto Omelette - Say Cheese

Omelett - lätt som en plätt

Ingredienser: olivolja, gul lök, ägg, riven parmesan- & pecorinost, ruccola, basilika, pesto, salt & peppar

Stek löken i olivolja, vispa äggen fluffiga och tillsätt riven parmesan & pecorino samt strimlad ruccola & basilika, stjälp i äggstanningen & grädda

Ringla en dressing gjord på pesto & olivolja över den färdiggräddade omeletten, kanske strö över rostad pinjenöt, salta & peppra

Juice It Up

Grön energikick - powering through

Ingredienser: gurka, zucchini, selleri, fänkål, vitkål, bladpersilja & bladspenat


Wednesday, August 10, 2011

Comforting Mushroom Risotto

Svamprisotto - len smak av skog

Ingredienser: olivolja, schalottenlök, svamp, risottoris, vitt vin, svampfond eller annan fond, timjan, vatten, smör & parmesanost

Fräs lök & svamp i olivolja, tillsätt vin & låt koka in, addera fonden & späd undan för undan med vatten, rör hela tiden, blanda ned smör & riven parmesan då riset är så al dente som just du vill ha det